Topfoto’s van de wedstrijd voor natuurfotografie van het jaar 2021

Geselecteerd uit meer dan 50.000 inzendingen van fotografen in 95 landen, de zevenenvijftigste Natuurfotograaf van het jaar (WPOTY) wedstrijd toont de schoonheid en kwetsbaarheid van de natuurlijke wereld met dieren in hun natuurlijke habitat. De tentoonstelling van dit jaar is de meest competitieve in de geschiedenis van het programma gebleken en de winnende foto’s worden later dit najaar bekendgemaakt.

De WPOTY-wedstrijd en tentoonstelling is het wereldwijde platform van het Natural History Museum in Londen voor fotografen van alle leeftijden en niveaus om de schoonheid van de natuurlijke wereld vast te leggen en te delen. Elke inzending wordt anoniem beoordeeld op creativiteit, originaliteit en technische uitmuntendheid door een panel van internationale experts uit de industrie. Hierin zijn verschillende categorieën opgenomen, variërend van leeftijd, locatie en onderwerp. De wedstrijd wordt gesponsord door een bedrijf voor hernieuwbare energie Ørsted en Zaadlip

De inzendingen van dit jaar bevatten al een breed scala aan unieke afbeeldingen, waaronder een lynx die terugkeert van een ecologische ramp en narwalgarnalen die proberen te communiceren op grote diepten onder het oppervlak van de oceaan. Voorafgaand aan de officiële aankondigingen van de winnaars in oktober, is een speciale selectie van “Highly Commended” foto’s vrijgegeven om kijkers te herinneren aan “het belang van de verscheidenheid en variabiliteit van het leven op aarde”.

Hieronder staan ​​enkele van de topfoto’s uit verschillende categorieën van de competitie, geselecteerd door de juryleden:

© Audun Rikardsen, natuurfotograaf van het jaar.
© Buddhilini de Zoyza, natuurfotograaf van het jaar.
© Douglas Gimesy, natuurfotograaf van het jaar.
© Emelin Dupieux, natuurfotograaf van het jaar.
© Gagana Mendis Wickramasinghe, natuurfotograaf van het jaar.
© Gheorghe Popa, natuurfotograaf van het jaar.
© Gil Wizen, natuurfotograaf van het jaar.
© Jack Zhi, natuurfotograaf van het jaar.
© Jaime Culebras, natuurfotograaf van het jaar.
© Jonny Armstrong, natuurfotograaf van het jaar.
© Juergen Freund, natuurfotograaf van het jaar.
© Lara Jackson, natuurfotograaf van het jaar
© Laurent Ballesta, natuurfotograaf van het jaar.
© Rakesh Pulapa, natuurfotograaf van het jaar
© Sergio Marijuán, natuurfotograaf van het jaar.
© Wei Fu, natuurfotograaf van het jaar.

De uiteindelijke winnaars worden bekendgemaakt via een virtuele prijsuitreiking die op dinsdagavond 12 oktober 2021 wordt uitgezonden vanuit het Natural History Museum, Londen.


Afbeeldingscredits: Alle foto’s zijn afzonderlijk gecrediteerd en verstrekt met dank aan de natuurfotograaf van het jaar.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Omtefotograferen
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart