13 beste filmische Lightroom-presets (in 2021)

Ben je op zoek naar de beste film Lightroom-voorinstellingen vandaag op de markt? In dit artikel vind je een overzicht van mijn favoriete presets, allemaal met prachtige filmische bewerkingen.

Sommige van deze keuzes zijn zeer specifiek en bootsen de filmische stijl van een bekende regisseur na; andere zijn meer generiek en zijn ontworpen voor een breed scala aan fotografische behoeften.

Ik heb ook een handvol gratis opties toegevoegd, en zelfs de betaalde presets komen soms met freebies – dus ongeacht je budget, er is hier een vooraf ingesteld pakket voor je.

Laten we beginnen.

13 beste filmische Lightroom-presets (in 2021)

Dit pakket met 15 presets helpt je om filmisch en humeurig te creëren landschappen met verschillende kleurenschema’s, van neon wortel tot staalgrijs. Jan Erick Waider gebruikt Blade Runner 2049 als een belangrijk inspiratiepunt om deze bundel te ontwikkelen, daarom werken deze presets geweldig voor een dystopische look.

Helaas werkt het Cinematic Lightroom Presets-pakket niet met oudere versies van het programma. Je hebt Lightroom Classic v.10, LR v.4, of ACR voor Photoshop v.13 of hoger. Houd er voor smartphone-editors rekening mee dat u de voorinstellingen op uw computer kunt downloaden en installeren en ze vervolgens kunt synchroniseren met Lightroom Mobile op uw telefoon.

13 beste filmische Lightroom-presets (in 2021)

Wilt u uw afbeeldingen een stedelijke en futuristische sfeer geven? Cyberpunk 2.0 is de juiste keuze. Met de verzadigde blues en magenta’s van deze presets kun je elke nachtscène in de stad veranderen in een sciencefictionfilm.

Je hebt wel de mogelijkheid om de Artistic Collection te kopen, die Cyberpunk 2.0 plus verschillende andere vooraf ingestelde bundels bevat; op die manier krijgt u een betere prijs dan elk afzonderlijk te kopen.

Natuurlijk, hoewel Cyberpunk 2.0 misschien is ontwikkeld voor stadsscènes met neonlichten, kun je een aantal zeer interessante resultaten bereiken door te experimenteren met niet-stedelijke opnamen. De voorinstellingen zijn compatibel met Lightroom 3.0 of hoger en kunnen worden gebruikt op RAW-bestanden evenals PSD’s, TIFF’s en JPEG’s.

13 beste filmische Lightroom-presets (in 2021)

Van historisch actiedrama en dromerige fantasie tot oorlogsfilm en western uit de jaren 60, deze bundel met Cinematic Lightroom-voorinstellingen wordt geleverd met 10 premium-presets die bij veel stijlen passen.

De presets zijn compatibel met Lightroom 4.1 of hoger. Merk op dat u de voorinstellingen kunt toepassen op RAW- of JPG-afbeeldingen, wat perfect is voor beginners die met een enkele klik een verscheidenheid aan stijlen willen creëren.

13 beste filmische Lightroom-presets (in 2021)

Ja, het is maar een enkele preset, maar als je een fan bent van de tv-serie Vreemde dingen, je zult deze geweldig vinden, plus – bonus! – het is gratis. Voor degenen onder u die niet bekend zijn met de serie, maak je geen zorgen; het volstaat te zeggen dat de Stranger Things Cinematic Preset je een heel coole jaren 80-look voor je foto’s zal geven.

Als je meer een hands-on persoon bent, kun je de tutorial bekijken en stap voor stap leren hoe je deze look kunt bereiken. Anders kun je deze preset gratis gebruiken, maar je moet je wel aanmelden voor een mailinglijst met je naam en e-mailadres. Je ontvangt de preset gratis (en je kunt je op elk moment afmelden voor de nieuwsbrief).

13 beste filmische Lightroom-presets (in 2021)

Beeldend kunstenaar Brian Zuckerman heeft films en video’s gemaakt voor muziekbands en bruiloften – en op basis van deze ervaringen creëerde hij een verzameling Lightroom-presets die in twee delen wordt verkocht.

Volume I bevat 10 presets, variërend van Surreal, Nightmare en Dream tot Harmonize en Golden Seconds.

Volume II bevat 11 presets, met Hollow, Romance Novel en meer.

Al met al krijg je genoeg sferen om mee te spelen, en het zou geen probleem moeten zijn om de stijl te vinden die bij je foto’s past.

13 beste filmische Lightroom-presets (in 2021)

Deze twee Looks Like Film-freebies zijn ontwikkeld met Meridian, een merk dat hoogwaardige Lightroom-presets voor elke behoefte verkoopt. Zoals je aan de bovenstaande voorbeelden kunt zien, zijn de presets warm, aards en behoorlijk verbluffend, perfect voor elke filmische editorkit.

Zoals de meeste freebies die er zijn, moet u zich abonneren op een nieuwsbrief om toegang te krijgen. U kunt zich echter op elk moment afmelden en de nieuwsbrief is meestal bedoeld om u naar hun winkel te leiden, zodat u vertrouwd kunt raken met producten die zijn ontworpen door zeer getalenteerde kunstenaars.

13 beste filmische Lightroom-presets (in 2021)

Hier is nog een gratis Lightroom-preset, deze is geïnspireerd op het grote scherm. Opmerking: als je van filmeffect houdt en geïnteresseerd bent in meer van deze voorinstellingen, kun je altijd het volledige filmeffect Lightroom-voorinstellingenpakket kopen, ontworpen door Creativetacos.

De Movie Effect-bundel bevat 11 LR-sjabloonbestanden, 1 Camera Raw Photoshop Action, 11 DNG-bestanden en 11 Camera Raw XMP-bestanden. Dit betekent dat je ze kunt gebruiken als Lightroom-presets of Photoshop-acties afhankelijk van uw favoriete workflow.

Elke preset is bewerkbaar, dus je kunt ze altijd als uitgangspunt gebruiken, maar pas het uiterlijk dan aan je behoeften aan voor een persoonlijker resultaat.

13 beste filmische Lightroom-presets (in 2021)

Geïnspireerd door het werk van Wong Kar Wai en films uit de jaren 80 van Hong Kong, geeft het vooraf ingestelde pack Hong Kong Retro Movie Style je afbeeldingen een warme retro-look.

Het pakket bevat 8 bestanden die compatibel zijn met Lightroom CC en Lightroom Classic, 8 DNG-bestanden voor gebruik in Lightroom Mobile en 8 bestanden voor Photoshop en Camera Raw. Het maakt niet uit welk programma je kiest of hoe je wilt bewerken; deze presets werken altijd en overal!

13 beste filmische Lightroom-presets (in 2021)

JJFarquitectos ontwierp de Cinematic Vibes Presets, geïnspireerd door een reeks stijlen; als zodanig zouden deze voorinstellingen moeten werken op landschappen, stedelijke reizen, lifestyle-afbeeldingen en meer.

Het pakket heeft 72 presets voor Lightroom en Photoshop, en terwijl de bundel wordt betaald, kun je de Cinematic Vibes 01-preset gratis gebruiken. Als je het leuk vindt, vind je het compatibel met je software, enz., dan kun je de hele bundel kopen.

13 beste filmische Lightroom-presets (in 2021)

Meestal zijn gratis Lightroom-presets losse producten die je uitnodigen om een ​​grotere bundel te kopen. Maar in dit geval bevat de freebie 10 filmische presets, perfect voor elke fotograaf na een filmische look met een beperkt budget.

De gratis Cinematic Lightroom-voorinstellingen zijn compatibel met alle Lightroom-versies en kunnen ook met Lightroom Mobile worden gebruikt. Elke voorinstelling is een oplossing met één klik, maar u kunt ze altijd als uitgangspunt gebruiken om de uiteindelijke look verder te personaliseren.

13 beste filmische Lightroom-presets (in 2021)

Wes Anderson staat bekend om zijn kleurgebruik en deze Lightroom-presetbundel haalt inspiratie uit zijn films om je foto’s een eigenzinnige retro-look te geven met een geweldig kleurenpalet.

Presets geïnspireerd op The Royal Tenenbaums pompen de gele en oranje tinten op, terwijl de Grand Budapest Hotel-presets meer pastel zijn. In totaal krijg je 30 voorinstellingen die je kunt aanpassen aan je afbeeldingen.

Zoals de ontwikkelaar zegt, vergeet de “platte symmetrische compositie voor volledige Wes-stijl niet!”

13 beste filmische Lightroom-presets (in 2021)

In plaats van een grote filmproductie na te bootsen, waarom niet gaan voor een home movie look? Dat is waar het Super 8 Lightroom Preset-pakket om draait, dat het klassieke Super 8-filmformaat nabootst.

(Natuurlijk is het Super 8-formaat ook gebruikt voor professioneel filmen, maar het staat van oudsher bekend om de revolutie die het teweegbracht in amateurfilms.)

Let op: de vijf voorinstellingen zijn ontworpen voor Lightroom Mobile. En de maker organiseert vaak speciale verkopen, dus je kunt drie bundels kopen en voor twee betalen (in het algemeen geldt: hoe meer je koopt, hoe meer je bespaart!). Gewoon iets om over na te denken als je van hun werk houdt.

13. Mobiele Lightroom Premium-voorinstellingen

13 beste filmische Lightroom-presets (in 2021)

Zoals u wellicht weet, heeft Lightroom Mobile een beperkte gratis versie en heeft het ook een volledige versie waartoe u toegang hebt met een Lightroom-abonnement. komt wanneer u zich abonneert op een betaald lidmaatschap dat Lightroom omvat.

Maar wist u dat de volledige Lightroom Mobile, behalve dat u toegang krijgt tot de volledige reeks Lightroom-tools, ook een bibliotheek met premium-presets bevat? Deze omvatten Adobe’s Cinematic-collectie met 10 verschillende looks.

U kunt een kopen Lightroom-abonnement vanaf $ 9,99 USD per maand, en er is een gratis proefperiode van 7 dagen plus een annuleringsperiode van 14 dagen als u niet tevreden bent.

Hoe kies je het perfecte voorgeprogrammeerde filmpakket?

Zoals je kunt zien, omvat de term ‘filmisch’ een enorme verscheidenheid aan stijlen, dus om echt te vinden wat je zoekt, moet je specifieker zijn.

Als je op zoek bent naar een filmische Lightroom-preset, begin dan met het definiëren van wat voor soort film je in gedachten hebt. Dit kan een specifiek genre zijn, zoals horror of indie. Een andere benadering zou het kiezen van een land of een tijdsbestek kunnen zijn, bijvoorbeeld de Hollywood-films uit de jaren ’80 of de Franse cinema uit de jaren ’30.

Tot slot, als je iets speciaals in gedachten hebt, aarzel dan niet om het te zoeken op de naam van de regisseur of zelfs op de naam van de film. Zoals je kunt zien aan de hand van enkele suggesties in het artikel, werken ontwikkelaars aan presets voor een zeer specifieke niche.

Een belangrijk ding om in gedachten te houden, is dat voorinstellingen de bestaande informatie van uw originele foto wijzigen. Het effect zal er dus op elke afbeelding anders uitzien en het zal niet per se eindigen zoals in het voorbeeld. Kies een voorinstelling die begint met afbeeldingen die qua licht en kleur vergelijkbaar zijn met de uwe.

De beste filmische Lightroom-presets: laatste woorden

Ik hoop dat je genoten hebt van mijn selectie van de beste filmische Lightroom-presets. Ik heb geprobeerd een breed scala aan stijlen te dekken, zodat jullie er allemaal minstens een of twee konden vinden die aan je behoeften zouden voldoen. Als er nog andere zijn die je leuk vindt en niet op de lijst stonden, deel ze dan in het opmerkingengedeelte.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Omtefotograferen
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0