11 plaatsen om inspiratie op te doen die niet het internet zijn

In sommige opzichten heeft het afgelopen jaar de manier veranderd waarop we het creatieve proces begrijpen. Volgens de Ideeënrapport 2020 van WeTransfer, zei meer dan 45,3% van de respondenten dat ze creatievere ideeën hadden vanwege veranderingen in hun werkomgeving. De belangrijkste inspiratiebronnen waren familie en vrienden, natuur, entertainment en media en creatieve netwerken. Zelfs onder ongekende omstandigheden vonden mensen nog steeds manieren om inspiratie op te doen en hun creativiteit dicht bij huis te kanaliseren.

Naarmate de pandemiegerelateerde beperkingen worden opgeheven en meer plaatsen heropenen, zullen kunstenaars nieuwe manieren blijven ontdekken om hun creatieve ideeën te koesteren. Hoewel internet het afgelopen jaar een enorme inspiratiebron is geweest, kan het veranderen van je omgeving en uit je comfortzone komen ook helpen om innovatie aan te wakkeren en de verbeelding op gang te brengen. Terwijl we ons aanpassen aan het ‘nieuwe normaal’ na de pandemie, zijn hier slechts een paar plaatsen die je kunt bezoeken als je je creatief geblokkeerd voelt.

een rommelmarkt

Andy Warhol stond bekend om zijn regelmatige uitstapjes op zondag naar de Annex Antiques Fair en Flea Market in Chelsea, waar hij alles kocht, van koekjestrommels tot horloges.

Terwijl de beroemde markt in 2019 sloot, kun je het voorbeeld van Warhol volgen door vlooienmarkten in je buurt te verkennen. Misschien ga je op zoek naar mooi antiek, of vind je een uniek object genesteld in de hoek van de stand van een verkoper. Hoe dan ook, je zult waarschijnlijk iets eigenzinnigs en goedkoops vinden – neem het mee naar huis voor een stillevenfotosessie, of bewaar het in je propdoos voor toekomstige shoots.


Scherpe hoek door Eiichi Yoshioka op 500px.com

Een fotowandeling

U kunt deelnemen aan een bestaande fotowandeling in uw stad (bekijk Meetup of Facebook), of misschien start u er een met vrienden en leeftijdsgenoten. Kies uw vergaderlocatie en route, en zorg ervoor dat u de lokale bezienswaardigheden en enkele van uw favoriete “geheime” plekken opneemt. Je kunt zelfs om de beurt de wandeling leiden, waarbij elke keer een andere persoon een andere buurt kiest. Laat je niet alleen inspireren door je omgeving, maar ook door de mensen die met je mee wandelen.


Bondi Bathers From Above door Rebecca Adler op 500px.com

Het strand

Van Pablo Picasso, die op vakantie was aan de Côte d’Azur, tot Georgia O’Keefe, die genoot van het zwarte zand van de Hawaiiaanse eilanden, kunstenaars vinden al lang inspiratie op het strand. Voor straatfotografen bieden stranden talloze mogelijkheden om mensen op hun meest openhartige manier vast te leggen, terwijl landschapsfotografen zich al lang tot de zee wenden voor romantiek en schoonheid. Of u nu op vakantie bent in een weggestopt strandstadje of naar uw plaatselijke promenade loopt, de kans is groot dat u iets vindt dat uw aandacht trekt.


Zonder titel door Just One Picture Please op 500px.com

Een wandelpad

Parken zijn een favoriet van fotografen sinds Carleton Watkins in 1865 Mariposa Trail in Yosemite voor het eerst verkende. onderzoek suggereert: een verband tussen beweging en verbeeldingskracht, dus als u op zoek bent naar ideeën, overweeg dan een lokaal wandelpad waar u de frisse lucht en het uitzicht kunt inademen. Als je niet weet waar je moet beginnen, download dan een app zoals AllTrails of Hiking Project en zoek je locatie.


???  door Chrix Chan op 500px.com

De bibliotheek

Openbare bibliotheken bieden een schat aan fotoboeken, afdrukken, manuscripten en meer. De New York Public Library, bijvoorbeeld, heeft ongeveer 500.000 foto’s; in hun collecties vind je alles, van vroege daguerreotypieën tot werken van tijdbepalende New Yorkse fotografen uit de jaren 70-80. De Library of Congress herbergt historische afbeeldingen van de Farm Security Administration en glasnegatieven die dateren uit de burgeroorlog, om er maar een paar te noemen. Er is geen betere manier om jezelf onder te dompelen in de geschiedenis van fotografie.


Matched Action door Aaron Sheldon op 500px.com

Een fotofestival

Kunstbeurzen en festivals keren langzaam terug na een lange onderbreking, dus bekijk de aanbiedingen bij jou in de buurt. Als je in New York bent, Fotoville, een gratis jaarlijks evenement, is een goed begin. In Sydney, de Head On Photo Festival brengt enkele van de meest opwindende stemmen in de hedendaagse fotografie samen, terwijl de internationale Formaat Festival in het VK verwelkomt tweejaarlijks meer dan 100.000 bezoekers.

Zelfs als er geen speciaal fotofestival bij jou in de buurt is, ga dan naar kunst- of ambachtsbeurzen voor fotografie-inspiratie. Afhankelijk van waar en wanneer je gaat, kun je misschien de kunstenaars of curatoren ontmoeten voor meer inzicht in het werk en hoe het tot stand is gekomen.


Mensen die verschillende romige veganistische herfst- en wintersoepen eten door Anna Ivanova op 500px.com

Een boerenmarkt

Boerenmarkten zijn geweldige plekken om mensen te kijken, en ze bieden ook een schat aan kleuren, texturen en smaken. Terwijl je daar bent, koop je wat lokale producten of een seizoensbloemboeket. Selecteer de meest verse exemplaren die je kunt vinden en fotografeer ze in natuurlijk raamlicht wanneer je thuiskomt.


Matty Healy // The 1975. door Sonni Nichole op 500px.com

Een concert

In één studie– waar deelnemers luisterden naar stilte en naar vrolijke, droevige, kalme en angstige muziek – ontdekten onderzoekers dat degenen die afstemden op vrolijke muziek beter scoorden op creativiteitsoefeningen die divergent denken meten. Dat wil zeggen, ze genereerden in het algemeen meer ideeën en meer innovatieve ideeën dan de rest. Als er een muziekavond of concert is in je plaatselijke park, is het misschien de moeite waard om daar eens naar te kijken, vooral als de muziek blije gevoelens oproept.


Small Steps - It's Movie Time door Aaron Sheldon op 500px.com

De bioscoop

Film en fotografie beïnvloeden elkaar op verrassende manieren; bij het maken van Carol, bijvoorbeeld, Todd Haynes beroemd inspiratie opgedaan van de stilstaande beelden van Saul Leiter. Die weg gaat twee kanten op; als fotograaf kun je putten uit momenten in de bioscoop. Je kunt de nieuwste hitfilm zien om een ​​idee te krijgen voor nieuwe trends, of je kunt naar een arthouse gaan voor indie- en buitenlandse films. Naar het theater gaan geeft je een meer meeslepende ervaring dan gewoon thuis een film huren.


Brigitte B. door Maxim Guselnikov op 500px.com

Een cafe

Geloof het of niet, er is onderzoek om te suggereren dat coffeeshops een ideale omgeving bieden voor creativiteit, van informeel gebabbel tot visuele interesse. Achtergrondgeluid kan zelfs helpen om creatief te denken. Snuif de geuren en geluiden op en ga mensen kijken onder het genot van een kopje thee of koffie.


Achteraanzicht van man met rugzak op bergweg door Jaromír Chalabala op 500px.com

Uw lokale camerawinkel

Elke stad heeft een uniek aanbod als het gaat om camerawinkels; in Brooklyn vind je bijvoorbeeld verborgen schatten op Fotodom, een winkel gespecialiseerd in alles wat analoog is. Ondertussen, in Long Beach, relikwieën op ‘Retro Row’ biedt vintage filmcamera’s. In Tokio vind je Map Camera, een gigantische winkel met vier verdiepingen die bekend staat om zijn zeldzame Leica-collectie. Duik eens in je plaatselijke winkels en vraag je fotograafvrienden om tips. Als je er eenmaal bent, kun je gerust rondkijken en vragen stellen. De staf weet waar ze het over hebben en misschien hebben ze ideeën die je over het hoofd hebt gezien.

Nog niet op 500px? Registreer hier om meer impactvolle fotografie te ontdekken.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Omtefotograferen
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart