3D-printen van stevige, duurzame, aanpasbare lensdoppen

Degenen die graag vintage lenzen gebruiken, zullen ze vaak in prima werkende staat verwerven, maar zonder lensdoppen. Er zijn enkele makers die instructies hebben gemaakt om nieuwe 3D-prints te maken, maar ze hebben allemaal een fatale fout.

Het voordeel van het gebruik van 3D-printen om lensdoppen te maken is maatwerk. Elk formaat kan worden gemaakt en elk kan op maat worden gegraveerd met een merk van een fotografiebedrijf of om het gemakkelijker te maken om de brandpuntsafstand en het diafragma van een lens te onderscheiden zonder deze uit een tas te halen. Over het algemeen zullen doppen voor 3D-printen ook goedkoper zijn dan proberen ook een specifieke ontbrekende dop van een vintage lens op te sporen.

Hack een dag zag een handige tutorial gemaakt door DSLR CNC doe-het-zelf dat een veelvoorkomend probleem met 3D-geprinte lensdoppen aanpakt. Hoe geweldig het ook was om ontwerpen voor 3D-geprinte lensdoppen van andere makers te gebruiken, DSLR CNC DIY ontdekte dat ze allemaal hetzelfde probleem hebben: ze slijten snel door gebruik. Het probleem zit hem in hoe de doppen worden afgedrukt. Nieuwe lensdoppen gemaakt door lensfabrikanten zijn niet zomaar een enkel materiaal – plastic of metaal – maar gebruiken in plaats daarvan een hoofdlichaamsmateriaal dat de spanning krijgt die ze nodig hebben om door veren aan de voorkant van de lenzen te blijven zitten.

Voorafgaand aan het ontwerp van DSLR CNC DIY, probeerden de ontwerpen die vaak online werden gevonden om de bruikbaarheid van standaard lensdoppen na te bootsen zonder een veer toe te voegen, waarschijnlijk omdat het vinden van een die in staat is om het werk te doen niet bijzonder gemakkelijk is voor iedereen die zou willen maken de doppen in huis.

Om dit probleem te omzeilen, heeft DSLR CNC DIY een geheel nieuw ontwerp gemaakt dat de helft van een gewone N1 (19 mm of 3/4 inch) bindclip integreert om de nodige spanning te bieden. Het resultaat, zo beweert hij, is een lensdop die niet alleen de voordelen heeft van maatwerk dat wordt geleverd met aangepaste doppen voor 3D-printen, maar die ook na verloop van tijd niet verslijt.

De 3D-printontwerpen zijn gratis beschikbaar en bevatten de plannen voor lensdoppen van 49 mm, 52 mm, 55 mm, 58 mm, 62 mm, 67 mm, 72 mm, 77 mm en 82 mm lenzen, evenals de ontwerpen voor een achterlensdop met EF-bevestiging.

Voor meer van DSLR CNC DIY, abonneer je op zijn Youtube kanaal.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Omtefotograferen
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart